– Πολιτισμός και Περιβάλλον

8 05 2015

Σεμινάρια Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού

Ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού διοργανώνει μια σειρά από πολύ ενδιαφέροντα σεμινάρια που διερευνούν την σχέση του πολιτισμού με το περιβάλλον. Πρόκειται για μια σειρά διαλέξεων που παρουσιάζονται την περίοδο 2 Μαΐου-6 Ιουνίου 2015, κάθε Σάββατο, ώρα 11:00-14:00 στον χώρο που βρίσκεται στην Α’ πλατεία Ψυχικού, κοντά στον «Φάρο», στην Κηφισίας (στο παλιό Blue Bell) – εκτός από τις διαλέξεις στις 9 Μαΐου που θα πραγματοποιηθούν στο Παλαιό Δημαρχείο Φιλοθέης, ώστε να διευκολυνθεί η επίσκεψη στην Παιδική Χαρά του Πικιώνη, που αποτελεί και το θέμα της συγκεκριμένης ημέρας.

Θα κλείσω πανηγυρικά αυτόν τον κύκλο στις 6 Ιουνίου (εκείνη την ημέρα εορτάζεται διεθνώς η ημέρα περιβάλλοντος), με μια παρουσίαση με θέμα «Η φύση στην τέχνη». Πρόκειται για μια διάλεξη που διερευνά τους τρόπους με τους οποίους το τοπίο, τα δέντρα και τα λουλούδια γίνονται αντικείμενο πρόσληψης και απεικόνισης στις εικαστικές τέχνες. Θα παρουσιαστούν έργα από διαφορετικές εποχές (προϊστορία, αρχαιότητα, Βυζάντιο, Αναγέννηση, Μοντέρνα και Σύγχρονη τέχνη), από διαφορετικούς πολιτισμούς (Ευρώπη, Αμερική, Μέση και Άπω Ανατολή) και διαφορετικά μέσα (τοιχογραφίες, ελαιογραφίες, σχέδια, γλυπτά, φωτογραφίες κ.α.).

Εκτός από την δική μου παρουσίαση υπάρχουν κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες διαλέξεις που θίγουν θέματα όπως η σχέση του φυσικού με το αστικό τοπίο, η βιοποικιλότητα της Αθήνας και της Αττικής, η κηποτεχνία και η αρχιτεκτονική τοπίου, τα μνημεία, η ιστορική μνήμη και η ένταξή τους στο περιβάλλον και πολλά άλλα. Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των σεμιναρίων πατώντας εδώ.

in-meditation

Advertisement

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggers like this: