– Το Εγκυκλοπαιδικό Παλάτι στη Χαλκίδα

1 06 2014

Το Εγκυκλοπαιδικό Παλάτι, Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Όνειρα και ουτοπίες, παραισθήσεις και οράματα, συνειδητές και ασυνείδητες διεργασίες, μυθολογία και τεχνολογία, επιστήμη και επιστημολογία αποτελούν ουσιαστικές πηγές έμπνευσης για τα έργα της 55ης Μπιενάλε της Βενετίας. Οι δημιουργοί των έργων, άλλοτε με ευρύτατη, άλλοτε χωρίς καθόλου εικαστική παιδεία εξερευνούν και διερευνούν τις δυνατότητες του μυαλού και του σώματος να συλλάβει και να κατανοήσει τον κόσμο γύρω τους και μέσα τους με ένα μεγάλο εύρος καλλιτεχνικών διατυπώσεων. Οι εθνικές συμμετοχές ακροβατούν ανάμεσα στην ανάγκη συγκρότησης εθνικών αφηγήσεων και στην πλήρη αποδέσμευση από αυτές με στοχαστικό προβληματισμό που συνδέει το παρόν με το παρελθόν, το τοπικό με το παγκόσμιο και το ατομικό με το συλλογικό. Όλα αυτά αποτελούν πρόσωπα, έργα και έννοιες που ευθέως ή εμμέσως συγκροτούν ένα συναρπαστικό εικαστικό πανόραμα σύγχρονης και παλαιότερης τέχνης που παρουσιάστηκε από τον Ιούνιο μέχρι τον Νοέμβριο του 2013 στην 55η Μπιενάλε της Βενετίας με τίτλο «Το Εγκυκλοπαιδικό παλάτι».

Ο Παντελής Τσάβαλος επιχειρεί μια προσεκτική και στοχαστική ματιά σε αυτή την Μπιενάλε μέσα από ένα μεγάλο οδοιπορικό στα σημαντικότερα έργα που παρουσιάστηκαν σε αυτή την μεγάλη γιορτή της σύγχρονης τέχνης.

Η διάλεξη διοργανώνεται από το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα διαλέξεων του Νομαρχιακού Μεγάρου στη Χαλκίδα την Κυριακή 1 Ιουνίου 2014 στις 7:00 το απόγευμα. Είσοδος ελεύθερη.

Advertisement

Actions

Information

2 responses

1 06 2014
Δημήτρης Κατσαρός

Θα χαρούμε να σε δούμε, Παντελή, να τα πούμε από κοντά. Καλή αντάμωση απόψε στη Χαλκίδα.
Δημήτρης Κατσαρός

1 06 2014
maria6849

Καλή επιτυχία! Μας βρίσκεις εκτός Ελλαδος, περιμένω τα επόμενα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggers like this: