– Η 55η Μπιενάλε της Βενετίας: Νέοι κύκλοι διαλέξεων

24 04 2014

«Το Εγκυκλοπαιδικό Παλάτι»


Όνειρα και ουτοπίες, παραισθήσεις και οράματα, επιστήμη και επιστημολογία, μαγεία και απομάγευση, έργα τέχνης που δεν έγιναν ως έργα τέχνης, δημιουργοί με ευρύτατη, αλλά και χωρίς καθόλου, εικαστική παιδεία, εθνικές δεσμεύσεις και αποδεσμεύσεις, το συνειδητό και το ασυνείδητο, μυθολογία και τεχνολογία, εξερευνήσεις και διερευνήσεις του μυαλού και του σώματος και πολλά άλλα αποτελούν πρόσωπα, έργα και έννοιες που ευθέως ή εμμέσως συγκροτούν ένα συναρπαστικό εικαστικό πανόραμα σύγχρονης και παλαιότερης τέχνης που παρουσιάστηκε από τον Ιούνιο μέχρι τον Νοέμβριο του 2013 στην 55η Μπιενάλε της Βενετίας.

Ο νέος κύκλος διαλέξεων με τον Παντελή Τσάβαλο επιχειρεί μια προσεκτική και στοχαστική ματιά σε αυτή την Μπιενάλε μέσα από ένα μεγάλο οδοιπορικό στα σημαντικότερα έργα που παρουσιάστηκαν σε αυτή την μεγάλη γιορτή της σύγχρονης τέχνης. Παρουσιάζεται σε δύο μεγάλες ενότητες, εβδομαδιαίων δίωρων διαλέξεων που θα πραγματοποιηθούν από τις αρχές Μαΐου έως τα τέλη Ιουνίου 2014.

Η πρώτη ενότητα επικεντρώνεται στο «ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΛΑΤΙ» το μεγάλο και ιδιαιτέρως ενδιαφέρον αφήγημα που οργάνωσε ο διευθυντής της Μπιενάλε Μασιμιλιάνο Τζιόνι.

Η ενότητα αυτή θα παρουσιαστεί στη Σχολή Βακαλό (5 Μαΐου -2 Ιουνίου 2014)΄

Για πληροφορίες και συμμετοχές επικοινωνήστε τηλεφωνικά μετά τις 25/4 με το ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΒΑΚΑΛΟ στα 210-6442514 / 210-6456035 (γραμματεία)

Η δεύτερη ενότητα επικεντρώνεται στις ΕΘΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ στην 55η Μπιενάλε, επιλέγει τις σημαντικότερες από αυτές και παρακολουθεί τους τρόπους με τους οποίους αναπτύσσουν τις δικές τους αφηγήσεις.

Η ενότητα αυτή θα παρουσιαστεί στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (29 Μαΐου – 19 Ιουνίου 2014) στο οποίο την ίδια περίοδο θα εκτίθεται το έργο του Στέφανου Τσιβόπουλου «Ιστορία Μηδέν (HistoryZero)», η ελληνική συμμετοχή στη Μπιενάλε της Βενετίας το 2013.

Για πληροφορίες και συμμετοχές επικοινωνήστε τηλεφωνικά μετά τις 28/4 με το ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ στο 210-7228321-3 (Χριστίνα Κορατζάνη)

Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή. Οι θέσεις συμπληρώνονται γρήγορα.

 

 

 

Advertisement

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggers like this: