– Σαλβαδόρ Νταλί

5 12 2013

Από το Νταντά στον Σουρεαλισμό, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης 2013

Στην έκτη συνάντηση της Τετάρτης 4 Δεκεμβρίου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, ασχοληθήκαμε με τον Σαλβαδόρ Νταλί, αυτόν τον ξεχωριστό καλλιτέχνη που επαινέθηκε αλλά και επικρίθηκε όσο λίγοι — κυρίως λόγω της ανατρεπτικής τέχνης του και της ιδιαίτερης προσωπικότητάς του. Αυτόν που πίστευε ότι “βλέπω σημαίνει επινοώ”.

logo-videoΣτην σελίδα ΒΙΝΤΕΟ / Διαλέξεις του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης 2013/14 μπορείτε να δείτε ορισμένα βίντεο με επιλεγμένα αποσπάσματα από την διάλεξη της 4 Δεκεμβρίου, με τίτλο “Σαλβαδόρ Νταλί”.

logo-podcastΣτην σελίδα Podcast: Οι Διαλέξεις του ΜΚΤ, μπορείτε να ακούσετε (ή να κατεβάσετε) το ηχητικό μέρος της χθεσινής διάλεξης.

Το πλήρες πρόγραμμα του κύκλου διαλέξεων, μπορείτε να το βρείτε εδώ. Δείτε επίσης και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης πατώντας εδώ.


Actions

Information

One response

19 12 2013
Ioanna Panteli

Απόψε κατάλαβα τι είναι η γκρΑντίβα. Είναι η αλήθεια του καθενός, καθώς νοείται μόνο βιωματικά… Αφού πρώτα έχει προηγηθεί μια θεωρητική προσέγγιση από έναν Τσάβαλο. Μην το παίρνεις πάνω σου, ώστε να συνεχίσεις να την φανερώνεις εμπνευστικά σε ενα φιλοθέαμον κοινό που μοιράζεται εξελισσόμενα τις βαθύτερες σκέψεις του … Ή μηπως τις βαθύτερες “gradivas” του;
Γεια σου ρε Τσάβαλε σποιλερά…
Η ζωή γιενέται μέσα απο το χιούμορ… δοξα τω σουρεαλισμό

Sent from my iPhone

>

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.