– Ρενέ Μαγκρίτ

28 11 2013

Από το Νταντά στον Σουρεαλισμό, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης 2013

“Παρά τον πλούτο των λεπτομερειών και των αποχρώσεων που παρουσιάζει η φύση, εγώ μπορούσα να βλέπω ένα τοπίο σαν μια απλή κουρτίνα τοποθετημένη μπροστά μου. Άρχισα να αμφιβάλλω για το βάθος των αγρών, να δυσπιστώ για το πόσο μακρινός είναι ο ορίζοντας.”
Ρενέ Μαγκρίτ  –  (διαβάστε κι εδώ)

Η πέμπτη συνάντηση της Τετάρτης 27 Νοεμβρίου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, ήταν αφιερωμένη στον Ρενέ Μαγκρίτ. Ο Μαγκρίτ μετέρχεται κάθε είδους επινοήσεις για την δημιουργία των εικόνων του, όπως μεταμορφώσεις και διασταυρώσεις, αποκρύψεις και αποκαλύψεις, μεταθέσεις και αντιμεταθέσεις, εμμονές και κοινοτοπίες, καταργήσεις του γραμμικού χρόνου και του ευκλείδειου χώρου, ανατροπές της φυσικής κλίμακας.

logo-videoΣτην σελίδα BINTEO / Διαλέξεις του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης 2013/14 μπορείτε να δείτε ένα ολιγόλεπτο βίντεο από την διάλεξη της 27 Νοεμβρίου, με τίτλο “Ο Ρενέ Μαγκρίτ και οι Σουρεαλιστές”.

logo-podcastΣτην σελίδα Podcast: Οι Διαλέξεις του ΜΚΤ, μπορείτε να ακούσετε (ή να κατεβάσετε) το ηχητικό μέρος της χθεσινής διάλεξης.

Το πλήρες πρόγραμμα του κύκλου διαλέξεων, μπορείτε να το βρείτε εδώ. Δείτε επίσης και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης πατώντας εδώ.

Advertisement

Actions

Information

One response

29 11 2013
Νικος Μπαρτζελαι

Θυμαμαι τον ορισμο σου για τον R.M….”σαμποτερ της συμβατικης λογικης”…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggers like this: