Το πέρασμα από τον 19ο στον 20ο αιώνα
Στην χθεσινή (προτελευταία) διάλεξη του κύκλου Εισαγωγή στην Μοντέρνα Τέχνη (το πέρασμα από τον 19ο στον 20ο αιώνα) που γίνονται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, ασχοληθήκαμε κυρίως με τον Πωλ Γκωγκέν. Την πολυτάραχη ζωή του, την σκέψη του, την ματιά του, τον ‘πριμιτιβισμό’ του, την αίσθηση μαρτυρίου του.
Στην σελίδα PODCAST, μπορείτε να ακούσετε (ή να κατεβάσετε) το ηχητικό μέρος της χθεσινής διάλεξης. Επίσης, επειδή ορισμένοι είχαν παράπονα για την ποιότητα του ήχου, ξανανέβασα την διάλεξη της 30.1.2013 με καλύτερο ήχο.
Στην σελίδα ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ανέβασα ένα φυλλάδιο για τον Γκωγκέν (λίγα λόγια για το έργο του, σύντομο βιογραφικό/χρονολόγιο, επιλογή βιβλιογραφίας.
Το πλήρες πρόγραμμα του κύκλου διαλέξεων, μπορείτε να το βρείτε στο Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης πατώντας εδώ.
Leave a Reply