– Στην έκθεση του Γιάννη Κουνέλλη

8 10 2012

Το Σάββατο και την Κυριακή 6 και 7 Οκτωβρίου κάναμε τις τελευταίες ξεναγήσεις στην εξαιρετική έκθεση του Γιάννη Κουνέλλη.

Όπως έχουμε πει, οι προεργασίες για την έκθεση είχαν αρχίσει πριν από τρία χρόνια, από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και τον Γιάννη Κουνέλλη. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τα έργα αγοράστηκαν επί τόπου (από τα παλιατζήδικα και τις αγορές της Αθήνας), έτσι ώστε να κουβαλούν κάτι από την ιστορία του τόπου. Ο χώρος της έκθεσης (το εκλεπτυσμένο και πολυτελές Μέγαρο Σταθάτου) επιλέχθηκε ειδικά για να φανεί εντονότερη η αντίθεση με τα ευτελή υλικά των έργων.

Από τις ξεναγήσεις αυτές προέκυψε αρκετό και ενδιαφέρον υλικό (έντυπο, ηχητικό και βίντεο) το οποίο θα ανεβάσω στο μπλογκ αφού γίνει η αναγκαία επεξεργασία. Ήδη μπορείτε να δείτε ένα φωτογραφικό λεύκωμα από την επίσκεψη της Κυριακής, καθώς και τρία βίντεο. Στο ένα, μιλώ για την arte povera και την αντιπαραβάλλω με την σύγχρονή της pop art, στο δεύτερο κάνω μια προσπάθεια προσέγγισης των έργων του Γιάννη Κουνέλλη και στο τρίτο περιγράφω την τέχνη του Γιάννη Κουνέλλη.

Για να δείτε τα βίντεο πατήστε εδώ.

Για να δείτε το φωτογραφικό λεύκωμα πατήστε εδώ.

Για να διαβάσετε ένα μικρό σχόλιο για ένα έργο του Γιάννη Κουνέλλη, πατήστε εδώ.

Advertisement

Actions

Information

One response

9 10 2012
Δημήτρης

Χάρη στο διαδίκτυο και στα βιντεάκια που ανάρτησες, σε απόλαυσα από τη… μακρινή Χαλκίδα. Ωραία τα είπες και αυτήν τη φορά για την arte povera.
——————–
Είχαμε τις ιδανικές συνθήκες! Η αντίθεση που δημιουργούσε το πολυτελές μέγαρο, από την μια πλευρά, και τα ευτελή και ταπεινά υλικά, από την άλλη, δημιουργούσαν το κατάλληλο περιβάλλον για να κατανοηθεί η Arte Povera.
Π.Τ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggers like this: