– Τα χέρια στην τέχνη (βίντεο)

26 05 2011

Ανέβασα σήμερα τέσσερα βίντεο που προέκυψαν από την διάλεξή μου με τίτλο “Τα χέρια στην Τέχνη” που δόθηκε στις 25 Μαΐου 2011. Το θέμα μου ήταν η απεικόνιση αλλά και οι συμβολισμοί των ανθρώπινων και θεϊκών χεριών σε όλη την διαδρομή της ιστορίας της τέχνης, από το 35.000 π.Χ. μέχρι τις ημέρες μας. Στα βίντεο που ανέβασα εστιάζω σε τέσσερα πολύ σημαντικά κεφάλαια της ιστορίας της τέχνης: Την γλυπτική και τις επιτύμβιες στήλες της Αρχαίας Ελλάδας, την Βυζαντινή και την Αναγεννησιακή τέχνη.

Για να τα δείτε, πηγαίνεται στην σελίδα ΒΙΝΤΕΟ.

Advertisement

Actions

Information

One response

27 05 2011
Νικος Μπαρτζελαϊ

Παντελη, ποσο χαιρομαι που εβαλες τα videos απο την εξαιρετικη σου παρουσιαση γαι τα χερια στη τεχνη. Δεν μπορεσα να παραυρεθω σε αυτη την οαση πολιτισμου που εφτειαξες, μεσα στη ερημο των ημερων μας. Τουλαχιστον, εχω τη χαρα να τη δω, εστω και εξ αποστασεως…
——————–
Όντως, ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα βραδιά. Και έγινε ακόμα πιο ενδιαφέρουσα από την οπτική γωνία που είδαμε όλα αυτά τα αριστουργήματα της τέχνης που ήδη γνωρίζουμε. Ενώ πάντα μιλάμε για την τεχνική του καλλιτέχνη, την πολιτική και κοινωνική συγκυρία της εποχής του, τους συμβολισμούς των έργων του, τώρα επικεντρωθήκαμε στα χέρια. Κι ενώ αυτό εκ πρώτης όψεως μοιάζει περιοριστικό, διαπιστώσαμε ότι μία τέτοια θεώρηση ανοίγει ένα νέο πεδίο στην εκτίμηση της τέχνης. Και φυσικά, διαπιστώσαμε ακόμα ότι το συγκεκριμένο θέμα θα μπορούσε να αποτελέσει θέμα ολόκληρου σεμιναρίου, και όχι μόνο μιας διάλεξης.
Π.Τ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggers like this: