– Ένα εννοιολογικό σύμπαν στον πηλό

1 12 2009

Tην Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009 έδωσα μία διάλεξη με θέμα “Ένα εννοιολογικό σύμπαν στον πηλό ή Μία πιο προσεκτική ματιά στην Αρχαία Ελληνική Αγγειογραφία” στο Μαρούσι, εκεί που για δεκαετίες ολόκληρες άκμασε η κεραμική τέχνη. Η πρωτοβουλία για την διάλεξη ήταν του κεραμίστα Μιχάλη Σκλάβαινα, δάσκαλου της κεραμικής στο Εργαστήρι Κεραμικής του Δήμου Αμαρουσίου.

Την εκδήλωση, που έλαβε χώρα στον φιλόξενο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Αμαρουσίου, τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Αμαρουσίου κ Γ. Πατούλης, ο πρόεδρος της Επιχείρησης Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου κ Ν. Πέππας, πολλοί επώνυμοι κεραμίστες και πλήθος κόσμου.

Διαβάσετε ένα σύντομο εισαγωγικό σημείωμα για την αρχαία Ελληνική αγγειογραφία.

Advertisement

Actions

Information

2 responses

1 12 2009
Marie-Therese Rolland

Merci beaucoup de nous transmettre votre passion au travers de votre blog d’un grand interet.
Comme je suis les cours de poterie de Mr et Mme Sklavainas, j’aurais vraiment aime pouvoir venir vous entendre lundi 30 novembre a Maroussi nous reveler les secrets de cet art et son sens profond…
J’espere que vous reviendrez prochainement !
Καλο μηνα και συγχαρητηρια για την εξαιρετικη δουλεια σας !
MTR.

——————–
Ευχαριστώ κι εγώ για τα καλά σας λόγια, αγαπητή Marie-Therese. Πράγματι είχαμε μια πετυχημένη βραδιά στο Μαρούσι την Δευτέρα, με ένα ακροατήριο που έδειξε αληθινά να ενδιαφέρεται για την κεραμική και το εννοιολογικό σύμπαν που αντιπροσώπευαν τα αγγεία στην αρχαιότητα. Ελπίζω κι εγώ ότι θα επαναληφθεί.
Π.Τ.

3 12 2009
ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ

Θα ηθελα να σας συγχαρω για την πραγματικα αξιολογη διαλεξη που δωσατε την Δευτερα 30 Νοεμβριου στον Δημο Αμαρουσιου. Για πρώτη φορά ειδα με διαφορετικη οπτικη τα αρχαια κεραμικα. Μας ανοιξατε ενα παραθυρο γνωσης και διαθεσης να εμβαθυνουμε περισσοτερο στα εκθεματα που βλεπουμε στα διαφορα μουσεια.

——————–
Ευχαριστώ πολύ για την ενθάρρυνσή σας. Αν πράγματι κατόρθωσα να δώσω στους ακροατές μου την δυνατότητα να εμβαθύνουν περισσότερο στο σύμπαν των αρχαίων αγγείων, τότε θεωρώ την διάλεξή μου άκρως επιτυχημένη. Όπως είπα και την Δευτέρα, επρόκειτο για μία συντομότατη εισαγωγή. Ελπίζω να μας δοθεί η ευκαιρία να δούμε το θέμα αναλυτικότερα σε μια σειρά διαλέξεων.
Π.Τ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggers like this: